Online software detachering, werving en selectie, uitzendbureau
 
HomeSoftware voor werving en selectieAutomatiseren van recruitmentprocessen › Workflow

Workflow


voorbeeldscenario...


Iemand zoekt een nieuwe baan via het internet en doet een 'search' op een bepaalde vacaturetitel. Uw vermelding springt in het oog hij komt al snel terecht op een helder en professioneel portaal waar hij kennis neemt van uw organisatie. Met behulp een handige zoekfunctie wordt de bezoeker goed geïnformeerd over uw uitdagende vacatureaanbod. Via één van uw topvacatures via uw website een directe sollicitatie gedaan (cv upload). Een medewerker ontvangt een notificatie-email van deze inschrijving. Via een overzicht van inschrijvingen bekijkt en verwerkt u de kandidaatgegevens. Aan het einde van de dag maakt u een to-do item aan in de agenda voor een van uw medewerkers.

De volgende morgen krijgt uw medewerker een reminder om contact op te nemen met de nieuwe prospect. Na een oriënterend gesprek wordt een afspraak ingepland voor een intakegesprek. Naar aanleiding van dit gesprek worden de kandidaat-gegevens uitgebreid met persoonskenmerken, wensen, eisen. Nadat uw organisatie een goed beeld heeft gekregen van de kandidaat wordt het profiel wat aangescherpt met matchcriteria en trefwoorden.

Via de match- en zoekfunctionaliteiten worden geschikte vacatures beoordeeld aan de hand van scores. Potentiële mogelijkheden blijven hierdoor bewaard en andere collega’s zien welke scores zijn toegekend.

Bij een positieve match wordt over gegaan tot actie. De vacature en de kandidaat worden aan elkaar gekoppeld. Vervolgens begint het sollicitatietraject met het aanbieden van de vacature aan de kandidaat. Het opstellen van de email kost geen moeite aangezien in de correspondentiemodule de contactgegevens, aanhef, handtekening, mailsjabloon en bijlage al klaar staan om verzonden te worden. Klik verzenden en het wachten is op uw kandidaat.

U maakt voor de zekerheid een reminder aan om binnen bepaalde tijd te informeren voor als de kandidaat op zich laat wachten. De kandidaat belt echter terug en reageert positief. U maakt een contactmoment aan en organiseert een sollicitatiegesprek. Automatisch wordt de sollicitatie opgeslagen in de agenda en de kandidaat-status wordt geüpdate naar 'sollicitatie'. Nadat het gesprek heeft plaatsgevonden wordt geïnformeerd over het verloop. Positief natuurlijk!

Via de projectadministratie ontvangen zowel de kandidaat als de werkgever een login voor de online urenregistratie. Elke week komen er digitaal goedgekeurde urenbriefjes binnen. Per kandidaat, project, bedrijf kunt u zien wat de cumulatieve omzetcijfers zijn, waardoor uw organisatie beschikt over een uitstekend inzicht voor managementdoeleiden.


 

Tags EazyMatch ondersteuning de gehele procesgang van zowel primaire als secundaire processen.

 
 

Veel gebruikte zoektermen